6 framgångs-
faktorer: Att leda
ett team


FranklinCoveys forskning visar att EQ utgör 80 procent av framgången i rollen som teamledare. Ändå befordras många utifrån sin yrkesmässiga och/eller tekniska kompetens, och både nya och erfarna teamledare kan få kämpa när det kommer till framgångsrikt ledarskap.

6 framgångsfaktorer: Att leda ett team är en praktisk endagskurs som rustar deltagarna med de 6 huvudsakliga förmågor de behöver för att lyckas.

Teamledarna är avgörande för varje organisation. De påverkar medarbetarnas produktivitet och engagemang, kundnöjdhet och lojalitet, innovation och resultat. De skapar och bär upp kulturen och har störst påverkan på om talangerna väljer att stanna eller ge sig iväg. De är ofta ansvariga för kundupplevelsen och de och deras team är många gånger den stora källan till innovation av produkter och processer. Teamledarna är helt enkelt kritiska för verksamhetens framgång.

Detta program ger teamledare nödvändiga synsätt, förmågor och verktyg som de behöver för att få rätt saker gjorda och nå sina önskade resultat genom och med andra.

INNEHÅLL

6 framgångsfaktorer: Att leda ett team är en kombination av innehåll från olika FranklinCovey program däribland De 5 valen för hållbar produktivitet, De 4 Disciplinerna för exekvering och De 7 goda vanorna för chefer. Programmet innehåller även speciellt utvalt innehåll från Jhana.

Programmet är en helhet med synsätt och förmågor som hjälper teamledare i deras dagliga arbete. I varje modul finns även konkreta verktyg som deltagarna direkt kan börja använda i sitt ledarskap.

1. TÄNK SOM EN LEDARE

Upptäck de nya synsätt du behöver för att maximera din framgång som en engagerande ledare.

2. HÅLL REGELBUNDNA 1 TILL 1 MÖTEN

Öka engagemanget hos dina medarbetare genom regelbundna 1 till 1 möten, förbättra förståelsen för deras utmaningar och hjälp dem vara proaktiva och lösa problem.

3. ORGANISERA DITT TEAM FÖR RESULTAT

Skapa klarhet kring ditt teams viktigaste mål och resultat, delegera med ansvar och lär dig ge rätt nivå av support.

4. SKAPA EN FEEDBACK-KULTUR

Ge feedback och utveckla medarbetarnas självförtroende och kompetenser, förbättra din egna prestation genom feedback.

5. LED DITT TEAM GENOM FÖRÄNDRING

Identifiera vad som behövs för att hjälpa medarbetarna förstå och navigera sig igenom förändringsprocesser.

6. HANTERA DIN TID OCH ENERGI

Använd veckoplanering för att hålla fokus på de viktigaste prioriteringarna i både arbetsliv och privatliv och de 5 energigivarna för att bibehålla energin.

MATERIAL OCH PROCESS

Som deltagare på kursen får du ett deltagarkit som inkluderar:

  • Deltagarmaterial
  • Deltagarkort

För vem?

Programmet är utmärkt för medarbetare i sin allra första teamledarroll som behöver kunna gå från att prestera individuellt till att leda andra att prestera. Det passar också mer erfarna teamledare som varit i sina roller ett tag men som behöver bli ännu bättre på att effektivt leda sina team i dagens arbetsliv.

VILL DU VETA MER?

Tveka inte att kontakta oss!

Nästa öppna workshop
19:e feb 2019

Anmäl dig här!


Olika sätt att jobba med programmet