Bevara kunskaperna från utbildningarna längre!


Vill du skapa en vinnande jobbkultur som kräver vissa beteenden från dina medarbetare? Har din organisation viktiga mål som ni behöver uppnå? Vill du ha ett långsiktigt och kostnadseffektivt utbildningsprogram som helt går att skräddarsy efter din organisations varumärke, behov och förbättringsområden? Då kan FranklinCoveys certifiering av interna tränare vara något för dig.

Vad är en intern tränare?

En intern tränare är en person inom organisationen som utbildar i FranklinCoveys program inom den egna organisationen. Vissa gånger vill du som organisation kanske skicka dina medarbetare på en inspirerande kurs, men andra gånger har du en speciell kultur du vill skapa och resultat du vill nå. Det vi ser är att de organisationer som väljer att jobba med interna tränare mer framgångsrikt tar till sig kunskaperna då de kan bäddas in i kulturen.

Tre steg för att bli intern tränare

1. Organisationen väljer tränare
Tillsammans med er definierar vi egenskaper och kompetenser som krävs för att bli framgångsrik i rollen som tränare inom er organisation. Vi rekommenderar att träna minst 2 personer som kan assistera varandra framåt.

2. Den interna tränaren deltar i en workshop
De personer som ska certifieras deltar i en workshop (om de inte redan har gått en utbildning tidigare).

3. Den blivande tränaren genomför Virituell Certifiering.
De blivande tränarna förbereder sig för certifiering. Ett ovärderligt stöd är den engelska siten Virtual Certification. Här kan tränaren bland annat ta del av ett helt bibliotek av kunskap om programmet, i egen takt studera materialet och lära sig programmet, se den aktuella workshopen på film med instruktioner och kommentarer om hur man bäst faciliterar och anpassar programmet internt, titta på alla filmer samt ladda ner en ljudfil för att lyssna på workshopen.

För att läsa mer om certifiering av interna tränare, klicka här!

Tre fördelar med att certifiera egna tränare

1. Färdig utbildning med möjlighet till anpassning
Du får ett färdigt utbildningsprogram som du skulle kunna genomföra precis som det är, men också anpassa till din egna organisations varumärke.

2. Kunskaperna blir kvar inom organisationen länge
Genom att ha interna tränare utbildade i våra program finns det alltid personer som kan utbilda nya medarbetare eller förstärka kunskaper.

3. Kostnadseffektivt!
Du betalar endast en årlig licensavgift samt en certifieringsavgift för varje tränare. Därutöver behöver du endast betala för de kursmaterial du beställer. Det innebär att du kan hålla hur många utbildningar du vill utan att behöva ta in konsulter utifrån varje gång.

Letar du efter flexibla och hållbara utbildningsalternativ för din organisation? Läs om FranklinCoveys digitala verktygslåda All Access Pass här!
aap webb bild final