Öka effektiviteten i ditt arbetsteam!

 

Skillnaden mellan medarbetare som tar ansvar för sin situation, sina resultat och sin kommunikation – och de som inte gör det är gigantisk. De organisationer som lyckas skapa en kultur där människor känner ägarskap över sin situation, makt över sin tid, förståelse för sina kollegor och samhörighet kring målen, är de organisationer som utmärker sig bland andra.

Men målet att ge medarbetare stöd och support är ofta en utmaning för ledare. När trycket på närvaro ökar och pressen tilltar utifrån, blir det allt svårare att ta tid för att ge medarbetare den utveckling, de tankesätt och verktyg de behöver för att lyckas. Men blir det mindre viktigt?

Din organisations framgång beror på de starka individuella prestationerna på alla nivåer, inklusive hos dina medarbetare som inte innehar ledarskapspositioner. Många gånger är det dessa medarbetare som har närmast kontakt med dina kunder och i slutändan har de stor påverkan på vad de anser om din organisation.

I workshopen De 7 goda vanorna basnivå får deltagarna ta del av de grundläggande principer, synsätt och verktyg från grundprogrammet De 7 Goda Vanorna som passar särskilt bra för medarbetare på främsta linjen som ofta har kundkontakter.

Deltagarna får här lära sig de tidlösa principerna för mänsklig effektivitet som hjälper dem mot större mognad och ansvarstagande, och bättre och mer hållbara prestationer, både i arbetsliv och privatliv,

Innehåll

Workshopen De 7 Goda Vanorna basnivå är uppbyggd kring en mognadsskala. Först arbetar deltagarna med de första tre vanorna, sina privata segrar, och därefter går de vidare till att arbeta med vana 4-6, sina publika segrar. De bekantar sig även med Vana 7 som är den vana som är grunden och förutsättningen för alla de andra vanorna.

mognadsskalanPrivata segrarna

Först bygger deltagarna en karaktärgrund genom att
fokusera på att lära sig leda sig själva – och nå privata segrar. De tar fullt ansvar för sina handlingar, humör, och resultat. De sätter mål som är linjerade med sin egna livsmission och syfte i teamet och i organisationen, och lär sig exekvera de målen genom att fokusera på det som är viktigt och inte bara det som är mest bråttom.

Publika segrarna

Efter de personliga segrarna, uppnår deltagarna de publika segrarna genom att lära sig hur de arbetar effektivt tillsammans med andra. De lär sig ett mindset av överflöd och vinna-vinna som de kan ta med sig i varje möte, hur de effektivt kan kommunicera med andra genom att först lyssna empatiskt, och hur de kan skapa synergi med andra helt olika dem själva för att skapa resultat som överträffar vad någon av individerna själva kunnat komma på.

Till sist lär sig deltagarna hur de kan skapa hållbar energi och produktivitet genom att investera i sig själva.

Workshopen består av cirka åtta timmars facilitator-ledd träning. Programmet genomförs oftast över en heldag, men kan också delas upp på två halvdagarsmoduler.

För vem?

De 7 goda vanorna basnivå passar bäst för medarbetare vars chefer gått en De 7 goda vanorna workshop. Mest relevant är programmet för medarbetare som delvis styr sin egen tid och som har mycket kundkontakter.

Utbildningsalternativ för din organisation

Det finns flera sätt för deltagare att gå programmet.

  • Deltagare kan gå en företagsanpassad workshop ledd av en FranklinCovey facilitator.
  • Deltagarna kan utbildas i programmet av organisationens egna internutbildare som kan certifiera sig i programmet via FranklinCoveys digitala certifieringsportal.
  • Ett tredje alternativ är att deltagarna genomgår programmet via FranklinCoveys All Access Pass, online och/eller live, och dessutom får tillgång till en portfolio av andra FranklinCovey program.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta oss på FranklinCovey eller besök något av våra kommande seminarier!